عوارض آنتی بیوتیک ها،روش های کاهش عوارض
هرچند بسیاری از مردم اطلاعات تخصصی پزشکی ندارند اما ناخودآگاه حسی در خصوص عوارض آنتی بیوتیک ها را احساس میکنند.آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت های ایجاد شده در نقاط مختلف بدن بکار میروند و منحصر به دوران سرماخوردگی نیستند.گاهی حتی ممکن است قسمتی از بدن یک فرد بر اثر بریدگی دچار عفونت شده که با تشخیص پزشک ،آنتی بیوتیک متناسب برای درمان آن در نظر گرفته میشود.اما عوارض آنتی بیوتیک ها میتواند افزایش یا کاهش داشته باشد اگر اطلاعات کافی در اختیار افراد باشد و به درستی توصیه های لازم را عمل ککند.
در این مطلب مجله ایران به مهمترین عوارضی که از طریق این داروهای بسیار مهم برای انسان عارض میشوند اشاره ای خواهیم داشت.
مشگلات معده
اولین گفتگوها در خصوص آنتی بیوتیک ها به عوارض معده و سیستم گوارشی برمیگردد.مشگلاتی مانند درد و سوزش معده ،اسهال و استفراغ میتواند جزئی از این عوارض به حساب آید.
واکنش های حساسین زا و آلرژیک
در خیلی موارد مشاهده میکنید زمان تزریق انواعی از آنتی بیوتیک ها آنها را قبل از تژیق تست میکنند.دلیل آن بررسی حساسیت و آلرژی شخص برای این موضوع میباشد.نشانه های این حساسیت ممکن است کهیر،بهم خوردن نظم تنفس، و ورم زبان و گلو باشد.

مشگلات خونی
تغییراتی در خون در اثر استفاده برخی از آنتی بیوتیک ها دیده میشود.افرادی که دچار سیستم ایمنی ضعیفی هستند ممکن است با بهم خوردن مقدار گلوبول های سفید و یا پلاک های خونشان در اثر استفاده ا زبرخی از آنتی بیوتیک ها واکنش های متعددی را شاهد باشند.
تغییرات در دندان ها
در برخی از کودکان و در اثر استفاده از آنتی بیوتیک ها ،لکه های دندانی بوجود می اید که ممکن است ماندگار شود.
کاهش عوارض آنتی بیوتیک ها
اولین رکن در خصوص کنترل عوارض آنتی بیوتیک ها مصرف آنها زیر نظر پزشک است.از مصرف خودسرانه جدا پرهیز کنید.در گام بعدی حتما مقید به ساعات و روزهای مصرف دستور پزشک خود باشید.ممکن است در حالیکه شما تصور میکنید که بیماری شما بهبود پیدا نموده استو مصرف آنها را رها کنید ،بیماری دوباره به بدن شما برگردد.
در حین مصرف دوره آنتی بیوتیک حتما مایعات حتی آب فراوان بنوشید. در صورت امکاناز آب میوه ها بخصوص آب پرتقال طبیعی به منظئر کمک به تعدیل سیستم بدن بهره بگیرید.
در دوران مصرف آنتی بیوتیک ها میتوانید از خوراکی هایی با فیبر بالا استفاده نمایید تا سیستم گوارشی شما کمتر دچار عارضه شود.میوه های عمومی مانند سیب و پرتقال(البته نه میوه های نوبرانه) را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
تدوین:مجله ایران