بازهم افتخاری برای دانشمندان ایرانی ریاضی-کسب جایزه فیلدز
جایزه فیلدز یا مدال فیلدز Fields Medal ،جایزه ای است که به ریاضی دانان جوان کمتر از ۴۰ سال اعطا میشود.
این جایزه به ابتکار ریاضی دان کانادایی جان چارلز فیلدز بنا گذاری گردید و هرچهار سال یکبار به دانشمند ریاضی جوانی که کمتر از ۴۰ سال سن داشته باشد و کار در خور و قابل توجهی در عرصه ریاضیات بنماید،تعلق میگیرد.

صاحب نظران این جایزه را در حکم جایزه نوبل ریاضی میدانند البته نوبل در رشته ریاضی جایزه ای پیش بینی نکرده است.
در سال ۲۰۱۴ میلادی مرحوم مریم میرزاخانی به عنوان اولین ایرانی و اولین زن در تاریخ این جوایز ،این افتخار را نصیب خود و ایرانیان نمود و این مدال را کسب کرد.
اما امسال ۲۰۱۸ باز هم این افتخار نصیب ایرانیان گردید.
کوچر بیرکار که متولد ۱۹۷۸ میلادی و در شهر مریوان ایران به دنیا آمده است در سال ۲۰۰۰ به بریتانیا رفته و آنجا اقامت گزید.
این جایزه به طور رسمی از سال ۱۹۵۴ میلادی به ریاضی دانان جوان اهدا میشود.یک مدال طلا که تصویری از ارشمیدس بروی آن نقش بسته و ۱۵۰۰۰ دلار کانادا نیز تقدیم برنده این جایزه خواهد شد.
کوچر بیرکار که نام قبلی اش فریدون درخشانی بوده است در یک خانواده شش نفری اهل مریوان زندگی میکرده است.او در رشته ریاضی دانشگاه تهران مشغول به درس بوده و در سال آخر به انشگستان سفر نموده و به بریتانیا پناهنده میگردد.

سپس با ملاقات با اساتید و اعضا هئیت علمی دانشگاه ناتینگهام انگلستان مجوز ورود به دانشگاه را گرفته و موفق میگردد در سال ۲۰۰۴ میلادی از همین دانشگاه دکترا دریافت نماید.
بیشتر تحقیقات این جوان افتخار آفرین کرد ایرانی در زمینه هندسه جبری بوده است.
مرحوم مریم میرزا خانی نیز که همچنان و تاکنون اولین زن دریافت کننده این جایزه میباشد ،کسب این مدال را بخاطر تحقیق در دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها بدست آورد.
یک دیدگاه