سلامت

خواص زنجبیل را بدانید و از معجزات آن بهره مند شوید

زنجبیل خوشبختانه در خیلی از غذاها و خوراکی های اریانی استفاده میشود و مسلما تاثیرات مفید آن نیز ارمغان های خوبی برای استفاده کنندگان دارد.

اما در این مطلب سلامتی مجله ایران بر آن شدیم نگاه کلی تری به برخی از خواص زنجبیل داشته باشیم تا شما در پیگیری یا درمان برخی از ناراحتی ها از آن استفاده آگاهانه تری نمایید.

ریزوم یا ساقه متورم شده زیرزمینی این گشاه موردنظر استفاده است که به شکل های مختلف استفاده میشود.

 

سابقه استفاده

طبق معمول در سوابق گیاهان پرسود ،طب سنتی ایران و چین جلودار کشف خواص این گشاه بسیار با ارزش بوده اند.

سپس این گیاه از ایران به اروپا برده شده است.طبع زنجبیل گرم است و لازم است برخی افراد که از ناراحتی های خاصی رنج میبرنددر استفاده آن با افراد حاذق مشورت نمایند.

 

خواص زنجبیل

 

پیشگری از سرطان

اثرات ضدسرطانی این گیه در تحقیقات دانشمندان به وضوح ثابت شده است.

بخصوص در مورد سرطان های سیستم های گوارشی مانند سرطان روده مصارف متناوب آن تا حد زیادی از این گرفتاری ها ،افراد را در امان نگه خواهد داشت.

جینجرول ماده مهمی در زنجبیل است که از عوامل ضدسرطانی آن شمرده میشود.

 

کنترل عفونت ها

جینجرول علاوه بر خواص ضدسرطانی ،امکان مبارزه طبیعی با عفونت ها نیز دارارست.برخی از عفونت ها مانند مشگلات دهانی و التهاب لثه ها بوسیله این ماده قابل کنترل و بهبود خواهد بود.

زنجبیل
زنجبیل

کاهش کلسترول بد

در مطالعات انجام شده پزوهشگران و نمونه های اماری ،اثبات گردیده است مصرف متناوب زنجبیل در کاهش کلسترول بد(LDL) تاثیر بسیار روشنی از خود بجا گذاشته است.

بیشتر بخوانید  زود عصبانی می شوید،شاید مشگل صفرا دارید

 

درمان و کاهش دردهای سوء هاضمه

 

تاخیر در خروج مواد معده یکی از مشگلات و ایجاد ناراحتی های سوئ هاضمه اشخاص است.

مصرف زنجبیل قبل از خوردن غذا به مقدار خیلی کم (تقریبا یگ گرم پورد) تا حدود ۵۰ درصد در سرعت خروج مواد غذایی از معده کمک نموده و مسلما دردهای ناشی و سوزش های سر دل ناشی از آن را کاهش خواهد داد.

 

ضدتهوع

مطالعات در نمونه های آماری در بسیاری از نقاط جهان ثابت کرده استاین گشاه معجزه اسا در کنترل و کاهش شدت تهوع بسیار تاثیر دارد.بانوان باردار حتما با پزشک معتمد خود برای مصرف مناسب این گشاهبه منظور کاهش و کنترل تهوع مشورت های لازم را بنمایند.

 

کاهش دردهای عضلانی

 

در بسیاری از موارد که افراد دچار دردهای عضلانی میشوند،میتوانند با درست کردن خمیری از زنجبیل و مالیدن آن به موضع درد دار تا حدود زیادی از درد خود بکاهند.این گیاه در بیشتر دردهای عضلانی تاثیر مستقیمی خواهد داشت.

 

درمان سرماخوردگی و آنتی هیستامین طبیعی

با توجه به وجود ماده دکونژستان که ماده ای ضد احتقانمیباشد ،این گشاه باارزش در سرماخوردگی معجزه میکند.کمی از پودر آن همراه با چای گرم میتواند تا حدود زیادی عوارض ناشی از سرماخوردگی را کاهش دهد.

از طرف دیگر با توجه به وجود دکونزستان ،این گیاه میتواند در حساسیت های فصلی و حساسیت های خاص مانند استشمام بوی گل تا حدود زیادی عوارض این مشگل را که آبریزش بینی و عطسه خواهد بود را کنترل و کاهش دهد.

زنجبیل
زنجبیل

خواص بی شماری برای پوست و مو

زنجبیل با توجه به دارابودن آنتی اکسیدان ها و ویتامین های زیادی که در وجود خود دارد در مشگلات و حفاظت از پوست و مو بسیار کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید  تاثیر قهوه بر روی پوست

در خصوص پوست میتواند علاوه بر جوان سازی با مالیدن یک مخلوط از زنجبیل و عسل و لیمو به پوست صورت ،در برطرف کردن لکه های پوستی نیز تاثیر گذار باشد .کافی است قطعه ای از گیاه زنجبیل را برش زده و هر روز  در مواضعی که از لکه های آن رنج میبرید چند دقیقه ای بگذارید.

خیلی زود کاهش لکه ها و بعدا برطرف شدن لکه ها را شاهد خواهید بود.

از سوی دیگر زنجبیل با دارا بودن خواص ضدعفونی در کنترل شوره سر بسیار تاثیرگذار میباشد.روغن زنجبیل برای موهای که صاحب خود را از شوره رنج میدهد بسیار کارآمد میباشد.

ضمنا جریان خون پوست نیز با وجود زنجبیل بصورت موضعی افزایش یافته که عملا به رشد موها کمک قابل توجهی خواهد شد.

 

بدیهی است مصرف صحیح این ماده با توجه به نظر شما در خصوص مشگلی که درصدد برطرف شدن آن هستید تفاوت دارد.اما نکته ای که لازم است دقت شود مصرف متعادل است که از میزان مجاز فراتر نباشد.

بهتر است برای کودکان زیردوسال از این گشاه استفاده نشود.همچنین بانوان باردار حتما از مشورت پزشک بهره بگیرند.

مصرف آن با برخی داروها مانند رقیق کننده های خون و داروهای قلبی ممکن است در تعارض باشد.پس اگر از داروهای خاصی بصورت پیوسته استفاده میکنید حتما از تداخل آنها ،اطلاعات خود را کامل کنید.

 

گردآوری و تدوین:مجله ایران

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 − چهارده =

دکمه بازگشت به بالا